Perníková zmrzlina vyhrála i jednu z kategorií potraviny roku, kde jinde, než na Pardubicku….

Již deset let probíhá soutěž Regionální potravina roku. Pořádá ji ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státním zemědělským intervenčním fondem.

Předposledním místem, kde hodnotitelé navrhovali vítěze celostátní soutěže, byl Pardubický kraj. A to by nesměly být právě Pardubice, aby se zde na předních příčkách neumístil tradiční pardubický perník. Tento rok ale v poněkud nezvyklé podobě – kategorii Ostatní opanovala Perníková zmrzlina se švestkovými povidly od Moniky Pavlisov z Kunětic.

Dlužno podotknout, že další kategorie již byly mnohem prozaičtější a nikdo nepřišel se zlepšovákem, jak do nich propašovat oblíbenou regionální cukrovinku. A samotná kategorie cukrářských výrobků vítěze nezískala. Možná proto, aby se místní perníkáři nehádali…

A tak v jednotlivých oblastech uspěly následující regionální potraviny:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
Masné výrobky tepelně opracované Vračovická lahůdková klobáska Josef Morávek, Vračovice-Orlov
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy NEVYHLÁŠENO
Sýry včetně tvarohu ČERSTVÝ BIO KOZÍ SÝR OCHUCENÝ – LEVANDULE Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice
Mléčnévýrobky ostatní Mléko Diana Houdová, Spojil
Pekařské výrobky včetně těstovin Bramborový chléb s pšeničným kvasem Mgr. Tomáš Kroulík, Třibřichy
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek NEVYHLÁŠENO
Alkoholické a nealkoholické nápoje Kujebák Malvaz 13% Bc. Marek Mandík, Vysoké Mýto
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě KVĚTÁK – Aerospace F1 Vladimír Slavík, Slatina
Ostatní Perníková zmrzlina se švestkovými povidly Mgr. Monika Pavlisová, Kunětice

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top